Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozatok 8.o

Főoldal » Általános iskola » Matematika
382
Kérném a megoldást, s annak a folyamatnak a magyarázatát. Köszönöm ^^
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
an=a1+(n-1)*d

1/
a8=a1+(8-1)*d
a1=a8-(8-1)*d
a1=56-7*7
a1=7

2/
a1+(12-1)*d=a12
a1=a12-(12-1)*d
a1=34-11*(-3)
a1=67

3/
a1+23*d=a24
30+23*d=-85
23d=-115
d=-5

4/
a1+99*d=a100
a1=a100-99*d
a1=131,2-99*1,3
a1=2,5
0