Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A mérlegelv/összevonàssal, megoldással

Főoldal » Általános iskola » Matematika
817
A csempèket húszasàval dobozoljàk.A csempéket tartalmazó papírdoboz üresen
0,5 kg és egy doboz csempe ugyanolyan nehéz,mint 5 csempe és 8kg. Hány kg egy csempe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
20 csempe+0,5 kg=5 csempe+8 kg
20 csempe=5 csempe+7,5 kg
15 csempe=7,5 kg
1 csempe=0,5 kg
-1