Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1752
1.) Írd le a következő reakciók egyenletét!
a) Nátriumot égetünk klórgázban
b) Hidrogént és klórt egyesítünk
c) Vízen át áramot vezetünk
d) Szenet tökéletesen elégetünk
e) Hidrogén-kloridot vízben oldunk
ezekre kérném
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a) 2Na + Cl₂ = 2 NaCl
b) H₂+Cl₂=2HCl
c) 2H₂O = 2H₂+O₂
d) C+O₂=CO₂
e) HCl + H₂O = H₃O+ + Cl-
1