Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fordított arànyossàg S.O.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
345
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
·4., 2 · 60 = 120dl 120 : 3 = 40 ⇒ a, 4 db 3dl-es pohárra lesz szükség.
120 : 5 = 24 ⇒ b, 24 db 5dl-es pohárra lesz szükség.
5., 5 · 12 = 60m³ 60 : 4 = 15 ⇒ a, 15 fordulóval tudják.
60 : 10 = 6 ⇒ b, 6 fordulóval tudják.
60 : 12 = 5 ⇒ c, 5 fordulóval tudják.

6., 14 · 234 = 3276 3276 : 18 = 182 ⇒ a, 182 lépcső vezet a tetjére.

7., 18 · 0,75 ( 45p = 0,75 óra) = 13,5 km
54 · x = 13,5 /:54
x = 0,25óra = 15 perc alatt teszi me.

8., a,3200 · 3600 = 11 520 000
11 520 000 : 5400 = 2133,3 ⇒ de ez lehetetlen, hogy harmad jegyet adjanak el, ezért ennek nincs megoldása
b, 3200 · 2700 = 8 640 000
8 640 000 : 5400 = 1600 db ülőhely van az arénában.

9., 15 · 6 = 90
a, 90 : 12 = 7,5 nap alatt tudnák leszállítani.
b, 90 : 18 = 5 nap alatt tudnák leszállítani.
0