Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia : Moláris tömeg számitás

Főoldal » Általános iskola » Kémia
571
Al+O2
Al+HCl
Fe+HCl
Al+Cl2
HCL+NaOH
H2SO4+NaOh
(a számok mindenhol kicsik)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Al+O2

4 Al + 3 O₂ → 2 Al₂O₃
4*27=108 g + (3*32= 96 g)
2*(2*27+3*16)= 2*102 g =204 g

Al+HCl

2 Al + 6 HCl → 2 AlCl₃ + 3 H₂
2*27 = 54 g + (6*36,5=219 g)
2*(27+3*35,5)=2*133,5 g = 267 g + (3*2 g = 6 g)

Fe+HCl

Fe + 2 HCl → FeCl₂ + H₂
56 g + (2*36,5=73 g)
(56+2*35,5)=127 g + 2 g

Al+Cl2

2 Al + 3 Cl₂ → 2 AlCl₃

2*27 g + 3*71 g = 54 g + 213 g
2* (27+3*35,5) = 2* 133,5 g

HCl+NaOH

HCl+NaOH → NaCl + H₂O
36,5 g + (23+16+1=40 g)
23+35,5 = 58,5 g + (2*1+16= 18 g)


H2SO4+NaOH

H₂SO₄ + 2 NaOH → Na₂SO₄ + 2 H₂O
(2+32+4*16= 98 g) + (2*40 g =80 g)
(2*23+32+4*16= 142 g) + (2*18= 36 g)
2