Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenétek ebbe légyszi.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
417
Gondoltam egy számot, levontam belőle 10-et, a különbséget elosztottam 10-zel. Az eredményt csökkentettem 8-cal, majd a kapott szám tizedéhez hozzáadtam 1-et, és végül az utolsó számot megszoroztam 5-tel. Eredményül 100-at kaptam. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Kép.
x=a gondolt szám
0

Egyenlet nélkül:
100:5=20
20-1=19
19·10=190
190+8=198
198·10=1980
1980+10=1990

Ell.:
1990-10=1980
1980:10=198
198-8=190
190/10+1=20
20·5=100
0

((x-10)/10-8)/10+1) · 5 =100 /:5 ell.: ((1990-10)/10-8)10+1) · 5 = 100
((x-10)/10-8)/10+1 = 20 /-1 (1980/10 -8)10+1) · 5 =100
((x-10)/10-8/10 = 19 /·10 (190/10+1) · 5 = 100
(x-10)/10-8 = 190 /+8 (19+1) · 5 = 100
(x-10)/10 = 198 /·10 20 · 5=100
x-10 = 1980 /+10 100 = 100
x = 1990
0