Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
420
Segítene valaki ezeket átváltani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

5
Csatoltam képet.
BOCS! ADD A MEGOLDÁSNAK JELÖLÉST JANINAK!!!!
Módosítva: 6 éve
0

5.feladat
a) 3cm³=3000 mm³
7cm³=7000 mm³
c) 2dm³=2000000mm³
5dm³=5000000mm³
e) 0,5 m³=50000000mm³
0,13m³=13000000mm³
g) 1l=1 dm³=1000000mm³
0,6l=0,6 dm³=60000000mm³
i) 3/40=0,075l=0,075 dm³=75000mm³
1/25cm³=0,04cm³=40mm³
6.feladat
a) 6dm³=6000cm³
12dm³=12000cm³
c) 8m³=8000000cm³
0,5 m³=500000cm³
e) 0,02 km³=20000000cm³
0,004km³=4000000cm³
g) 3/8 dm³=0,375 dm³ =375cm³
9/25 m³= 0,36m³=360000cm³
Módosítva: 6 éve
3

7.feladat
a) 3400cm³=3,4dm³
21000cm³=21dm³
c) 8m³=8000dm³
13m³=13000dm³
e) 0,003km³=3000dm³
0,0009km³=900dm³
g) 3l=3dm³
0,8l=0,8dm³
i) 11/10l=1,1l=1,1dm³
230/5l=46l=46dm³
8.feladat
a) 7400000cm³=7,4m³
22800000cm³=22,8m³
c) 650dm³=0,65m³
1700dm³=1,7m³
e) 0,000001km³=0,01m³
0,009km³=9m³
g) 3500l=3500dm³=3,5m³
45000l=45000dm³=45m³
3

9.feladat
a) 3200cm³+39mm³=
3200cm³=3,2dm³
39mm³=0,039dm³
3,2 dm³+0,039dm³=3,239dm3
b) 61dm³ +52000mm³=
52000mm³=0,52dm³
61dm³+0,52dm³=61,52dm³
c) 1m³+120dm³=
1m³=1000dm³
1000dm+120=1120dm³
d) 50dm³+900cm³=
900cm³=0,9dm³
50dm³+0,9dm³=50,9dm³
3

1.feladat (mm²)
a) 2cm²=200mm²
65cm²=6500mm²
c) 7m²=7000000mm
0,008m²=800mm²
2.feladat (cm²)
a) 42dm²=4200cm²
234dm²=23400cm²
c) 11km²=11000000cm²
350km²=350000000cm²
3.feladat (dm²)
a) 4500cm²=45dm²
550cm²=5,5dm²
c) 49m²=4900dm²
205m²=20500dm²
e) 30km²=300000dm²
0,5km²=5000dm²
g) 3/2m²=1,5m²=150dm²
13/25m²=0,52m²=52dm²
3