Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene

Főoldal » Középiskola » Kémia
652
A megoldott feladatok és a képletek segítségével próbáld megoldani a következő feladatokat!
1.) .Számítsd ki az izzólámpán 2 óra alatt átfolyó elektromos töltésmennyiséget, ha 0,5 A erősségű áram folyik át rajta!
2.) .Mennyi idő alatt halad át a vezetőn 5400 C elektromos töltésmennyiség 4 A áramerősség mellett?
3.) A katódon 1 óra alatt 1,0175g ezüst válik ki. Mekkora áramerősséget használtunk?
Ag1+ + 1 e- → Ag0 z=1


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1. Feladat

Q = I*t = 0,5 A * 7200 s = 3500 C

2. Feladat

Q = I*t összefüggésből
t = Q/I = 5400C / 4A = 1350 s

3. Feladat

n = m/M = 1,0175 / 107,86 g/mol = 0,001 mol

Q = n*F = 0,001 mol * 96500 C/mol= 96,5 C

Q = I*t összefüggésből
I = Q/t = 96,5 C / 3600s = 0,03 A

Módosítva: 6 éve
0