Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
379
Tk.124.oldal
Kérdések és feladatokból
2.
4.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
2. Feladat
a, 2Mg + O2 = 2MgO (magnézium-oxid)
b, S + O2 = SO2 (kén-dioxid)
c, H2O = H2 + 1/2O2 (hidrogén,oxigén)
d, S + Fe = FeS (vas-szulfid)

4. Feladat
a, szén + oxigén C + O2 = CO2
b, réz + oxigén 2Cu + O2 = 2CuO
c, nátrium + klór 2Na + Cl2 = 2NaCl
d, víz bontása H2O = H2 + 1/2O2
e, hidrogén + klór H2 + Cl2 = 2HCl
Módosítva: 6 éve
0