Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem olvastam el a szent péter esernyőjét és kéne a segítség tényleg nagyon fontos lenne

701
A következő kifejezések felhasználásával írjatok egy rövid összefoglalást a regény lényegéről!
két cselekményszál összefonódása, kudarcokból felépülő boldogság, csattanós befejezés, romantikus és realista vonások, közvetlen előadásmód
Kurzusmegjegyzések
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
A történet ugy kezdődöt hogya golgovai pap anyja meghalt így Bélyi Veronka a bátyához kerüllt. Edig egy másik cselekmény szál is kibontakozik mikor Gregorics Pál elveszi Ancsúrát és így fatyú fia Vibra György hozzá kerül. Ekkor egy Gregorics Pál halaála eljött, de nem találtak meg a vagyonát (mert az az esernyőbe rakta, de ezt senki sem gondolta). Gyuri nagyon jó ügyvcéd volt miközben gyám apjával a kocsmában iszogatott akkor az öreg Gregorics barátja elmondta Gyurinak a trüköt hogy a régimódi esernyőnek lelehetett csavarni a fogólyát és abba rejtette a cseket amit a bankban belehetett váltani. De azt az esernyőt az árverezésen egy öreg ember megvette és Golgova fel indult a hegyre, golgován nagy eső kererekedett az öregembernek megesett a szive a szerencsétlen kislányon es feléje terítette a nagy esőben, a falu népe azt hitte hogy Szent Péter terítette a gyerekre az esernyőt, így lett a csoda ernyő Veronika tulajdona. Gyuri ezt meghalva el kezdte keresni az ernyőt.
Egy kis városban hol veronka is oda igyekezet egyszer csak megvadultak a lovai és ebben a hercehurcában veronka el vesztette a fülbe valóját ezt kerestette aki megtalálta annak nagy pénz jutalom járt, és miközben gyuri járta az utat megtalálta a fülbevalót és elvitte Veronkának. miközben volt a baleset a szekér is eltört, ezért Gyuri felajánlotta hogy elviszi Veronkát Golgovára mert ép ő is oda igyekezet e közben az is a tudomásába került hogy ha Veronkát valaki feleségül vesszi nakkor magával viszi az esernyőt. Mikor már Golgován voltak gyuri megkrte Veronka kezét jános paptól (mivel az apja, anya meghalt, és ő volt a bátya) János beleegyezet, de Gyurinak az volt a célja hogy az örökségét megkapja. Miközben a gyám apjával beszékget Veronka kihalgatta őketés azt halotta hogy Gyuri nem akkarta elvenni csak az esernyőert jött, ezért Veronka elfutott az erdőbe. Ezt Gyuri nem tudta bement a templomba es azt látta hogy az esernyőnek nem a régi fa nyele van, mert azt elégettek hanem vas ez gyurit váratlanul érte hogy elveszet az öreg Gregorics minden pénze. Akkor veronikát nem találták kongaták a harangot Veronka meg azt hitte hogy kigyuladt a falu, mikor a tisztásra ért Gyuri futott el Elmondta neki hogy mi történt és Bélyi Veronkának meglágyult a szive és hozzá ment Wibra Gyögyhöz.
Nagyábol eről szól a könyv. Ajánlom megnézni a filmet.
1