Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 8-1

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
943
Egy repülőgép tömege 16 t, és szárnyainak területe egyenként 40 m^2.Vízszintes repülés közben a szárnyak alsó
felületére 7104 Pa nyomás hat. Mekkora nyomás hat a szárnyak felső felületére?

Az eredmény: (68000 Pa) - Ez hogyan jött ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
https://ibb.co/8Y03YsS

Ez elég fura, nekem nem ez jött ki :/ de lehet benézek valamit.
-1

Szerintem itt a kérdező elírta a nyomás adatát és azért nem lehetett ugyanarra az eredményre jutni. Láttam én is ezt a feladatot. A szárnyak alsó felületére ható nyomás itt 7*104 Pa

Az adatok:
m=16 t -> 16000 kg
A= 40 m2 -> Megszorozzuk kettővel, mert 2 szárny van, így: 80 m2
PA= 7*104 Pa
PF=?

Maga a képlet: P=F/A

Ezek hatnak a szárnyaira:
FA(alsó)= A*PA
FF(felső)= A*PF
És még lefelé irányuló m*g

Megnézzük mik hogyan hatnak a szárnyakra:
itt lefelé hat FF és m*g
felfelé pedig FA

Tehát:
FF+m*g=FA
FF=FA-m*g
A*PF=A*PA-m*g
PF= (A*PA-m*g)/A
PF= (80*7*104 -16000*10)/80
PF= 68000 Pa
0