Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9-5

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
536
Egy 110 literes ballonban 0,8 kg hidrogén és 1,6 kg oxigéngáz van. Mekkora a keverék nyomása 27°C
hőmérsékleten?

Az eredmény: (1,02107 Pa) - Ez hogyan jött ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
T = 27 + 273 = 300K
V = 110l = 0,11m3
n(H2) = m/M = 0,8/0,002 = 400 mol
n(O2) = 1,6/0,032 = 50mol
Összesen : 450 mol

p*V = n*R*T

p = n*R*T / V = 450*8,314*300 / 0,11 = 1,027107 Pa
1