Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 10-1

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
527
Egy rézből készült régimódi telefonvezetéknek téli napokon, -20°C-os hidegben gyakorlatilag nincs belógása az
egymástól 35 m-re levő oszlopok között. Mennyivel hosszabb a vezeték 35°C-os kánikulában?

Az eredmény: (3,3 cm) - Ez hogyan jött ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Δl=l₀·α·ΔT=35·0,0000162·55=0,031m=3,1cm
1