Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 11-7

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
720
Mennyi idő alatt lehet az 1 kW teljesítményű fűtőszállal 3 dl 4°C-os vizet elforralni?

Az eredmény: (799 s) - Ez hogyan jött ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A víz forráshője:Lf=2256,37kJ/kg
fajhője: cv=4,22 kJ/kg·⁰C
m=3dl=3/10dm³=3/10kg
A felforralásig szükséges hőmennyiség: Q₁=cv·m·ΔT=121,54kJ
Az elpárologtatáshoz szükséges hőmennyiség:Q₂=cv·m=677kJ
Az összes hőmennyiség=W=799kJ
t=W/P=799000J/1000W=799s
1