Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 11-1

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
456
Egy 525 g tömegű ezüsttömb hőmérséklete 10°C-kal emelkedik meg, ha 1,23 kJ hőt adunk át neki.
Mekkora az ezüst fajhője?

Az eredmény: (234 J/kg°C) - Ez hogyan jött ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Q=cAg·m·ΔT⇒cAg=Q/m·ΔT=1230J/0,525kg·10C⁰=234J/kgC⁰
1