Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitszen valaki legyenszives

Főoldal » Általános iskola » Matematika
347
6
Ird la a lehető legegyszerübb alakban a kifejezést, majd számítsd ki a helyettesitési
értéket
X= - 3.
5+x-2,5 + 6x -2 -1,5x =
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5+x-2,5 + 6x -2 -1,5x = 5+ (-3) -2,5 + 6* (-3)-1,5*(-3)= 5+ (-3) -2,5 +(-18)+4,5 =2-2.5-18+4,5=-18,5+4,5= -14
0