Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
337
Valaki tudná nekem segíteni ezekben a kérdésekben?Nagyon fontos lenne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

3
Szia, készítem!
0

1. Feladat

M(KCl) = 74,55 g/mol
M(MgO) = 40,3 g/mol
M(CaO) = 56 g/mol
M(CaSO4) = 136,14 g/mol
M(AlCl3) = 133,34 g/mol
M(CuSO4) = 159,6 g/mol

0

3. Feladat
Az ionok képződését mutatja a kép, a nátriumból 1x-esen pozitív, a klórból 1x-esen negatív ion lesz. A két ion összekapcsolódva Nátrium-kloridot fog alkotni.

4.a
Vízszintesen föntről lefelé írom a válaszokat.
Kémiai kötések : Elsőrendű,Másodrendű
Kovalens kötés, fémes kötés, ionkötés
apoláris, Pl : CO2 , poláris Pl : konyhasó

4.b
A : kén
B : réz-szulfát
C : magnézium-oxid
D : nátrium-klorid
E : kalcium-karbonát

Betűjelük : A,D

0