Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány Morse-jelsorozat készíthető pontosan 4 jelből? (Mindegyiken lehet pont vagy vonás) Elég lenne ennyi lehetőség az angol ábécé 26betűjének kódolásához?

Főoldal » Középiskola » Matematika
947
Valaki elmagyarázza kérlek?!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mindegyik helyre 2-féle jel mehet, így 2*2*2*2=16-féle jelsorozat készíthető, tehát 26 betűt nem lehet vele kódolni, viszont ha legfeljebb 4-hosszú sorozat lenne (16+8+4+2=30), vagy 5 hosszú sorozatokat (2*2*2*2*2=32) vizsgálnánánk, akkor elég lenne.
0