Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldása?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
843
Egy téglalap egyik oldala 5cm, átlója 13 cm. Számítsd ki a kerületét !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
pitagorasz-tétel:
5²+ x² =13²
25+x²=169
x²=144
x=12cm

Kerület= 2·(12+5)=34cm
0