Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
627
128 g kén-dioxid előállításához mennyi ként kell elégetni? (anyagmennyiség ,tömege , számítása kellene)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Reakcióegyenlet :
S + O2 = SO2

Az anyagmennyiség :

n = m/M = 128 g / 64 g / mol = 2 mol


Ugyanannyi mol S szükséges az előállításához (annak meg kiszámolod a tömegét, ha kéri a feladat).
Az m = n*M képlettel.
Módosítva: 6 éve
1