Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria, szabályos hatszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
544
Sziasztok! Tudna nekem segíteni valaki ábrával? Csak az a, kellene, utána a többi biztosan menni fog. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2

A szabályos hatszög oldalhossza megegyezik a köré írható kör sugarával. (tehát 6 · r = kerület)

A szabályos hatszög oldalhossza és a beírható kör sugara között az alábbi összefüggés mutatható meg:

ri=a/2 3 


TERÜLETE:

T= 3/2 a2 3 
(a = r) így már ki tudod számolni :)

Remélem segítettem :)
Módosítva: 6 éve
0