Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.Osztály Matek Téma: Albegra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
352
Sziasztok tudnátok segíteni? Levezetésesen ha lehet. Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, segítség, 8.osztály, Albegra
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
·³4a + 6b - 3(b-2)=
4a + 6b - 3b - 3·2 =
4a + 6b - 3b - 6=
4a + 3b - 6 =
4 · 3 + 3 · -2 -6=
12 - 6 - 6=
12 - 12 = 0

3x²y⁵ - 9x²y³ = 3x²y³(y² - 3)

(3x-3)/2 = (2x + 8)/6 - (9 - 3x)/2 /·6
9x - 9 = 2x + 8 - 27 + 9x /-9x
-9 = 2x + 8 - 27 /összevonás
-9 = 2x - 19 /+19
10 = 2x /:2
5 = x

Kati: 190ft, Éva: 30ft
anyukájuk ugyanannyi pénzt adott mindkettőjüknek: Kati: 190 + x, Éva: 30 + x
( Katinak így háromszor annyi pénze lett mint Évának) 190 + x = 3 ·(30 +x)
190 + x = 3· (30 + x) / zárójel felbntása
190 + x = 90 + 3x /-x
190 = 90 + 2x /-90
100 = 2x /:2
50 = x ⇒ 50 ft-ot kaptak édesanyjuktól a gyerekek.


5x + (x + 9) = 9x /összevonás
6x + 9 = 9x /-6x
9 = 3x /:3
3 = x

Remélem így érthető.
0