Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ólomgolyó (1-8)

Főoldal » Középiskola » Matematika
359
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A 3cm sugarú golyó térfogata: 113,04 cm³
a 4cm sugarú golyó térfogata: 267,94 cm³
az 5cm sugarú golyó térfogata: 523,3 cm³

113,04 + 267,94 + 523,3= 904,28 cm³
r = 904,28 · 3 : 4 : 3,14 és ennek a köbgyöke= 5,99 ∼ 6cm sugarú lesz az új, olvasztott ólomgolyó.
0