Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamika-2.6

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
559
Egy furgon platójának közepén egy láda tojást szállít. Mekkora sebességgel hajthat be egy 35 m sugarú kanyarba anélkül, hogy a láda megcsúszna? A láda és a plató között a tapadási súrlódási együttható 0,6. [legfeljebb 14,5 m/s]
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A centripetális erőnek egyenlőnek kell lennie a súrlódási erővel ebben az esetben
Fcp=Fs
m·v²/r=μ·m·g (egyszerűsítsünk "m"-l, és rendezzük v-re az egyenletet
v²=μ·m·g=210
v= 210 =14,5m/s
0