Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamika-2.1

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1266
Vízszintes talajon 10 m/s sebességgel ellökött test a súrlódás következtében 12 m út megtétele után megáll. Mekkora a talaj és a test közötti súrlódási együttható? [0,417]
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
v=a·t
s=1/2·a·t²
ebből a két egyenletből a gyorsulást kifejezve: a=v²/2·s=4,16m/s²
A súrlódási erő fogja lassítani a testet Fs=m·a és Fs=μ·m·g
Tegyük egyenlővé a két egyenletet, egyszerűsítünk m-el
⇒a=μ·g
μ=a/g=0,416
0