Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
462
Mennyi a tömege 49,0dm3 ammóniának standardnyomáson és 25celsius fok-on?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
V = 49 dm3
Vm = 24,5 dm3/mol
n = V/Vm = 49dm3 / 24,5 dm3/mol = 2mol
m = n*M = 2mol * 17 g/mol = 34 g
0