Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
655
Hány darab protont és hány mol elektront tartalmaz 70,0g nátrium?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
n = m/M = 70 g / 23 g/mol = 3,04 mol
N = n*Na = 3,04 mol * 6*10^23 = 1,824*10^24 proton van benne és ugyanannyi elektron mert megegyezik a kettőnek a száma.
0