Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
633
A kocka éle 3,5 cm hosszúságú. Egy téglatest élei a= 3 cm, b= 4 cm, c=5 cm hosszúak. Mekkora a kocka és a téglatest felszínének és térfogatának aránya?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A kocka
felszíne: 3,5 · 3,5 · 6= 73,5 négyzetcentiméter
térfogata: 3,5 · 3,5 · 3,5= 42, 875 köbcentiméter

A téglatest
felszíne: 2 (3·4 + 3·5 + 4·5)= 60 négyzetcentiméter
térfogata: 3 · 4 · 5= 60 köbcentiméter

a felszín araánya: 73,5 : 60, egyszerűsítve (5tel): 14,7 : 12
a térfogat aránya: 42,875 : 94
1