Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia Ammónia tömeg %-os összetétele

Főoldal » Általános iskola » Kémia
422
Sziasztok kérlek segítsetek, a feladat
Számítsd ki az ammónia tömeg%-os összetételét! Köszönöm

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Az ammónia 1 móljának a tömege 3.szor 1 + 14 = 17 gramm-
A nitrogéntartalma 14/17= 0,82, tehát 82%
A hidrogén tartalma 3/17= 0,18 tehát 18%
1