Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki meg tudja oldani

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
csatoltam a kepet..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

1.lap
(10x-3)×(2x+7)=(5x-2)×(4x+1)
20x²-6x+70x-21=20x²-8x+5x-2
20x²+64x-21=20x²-3x-2
20x²+64x=20x²-3x+19
20x²+67x=20x²+19
67x=19
x=19/67
2.lap
2(6x+3)+11(5x-6)=22(2x-9)
12x+6+55x-66=44x-198
67x-60=44x-198
23x-60=-198
23x=-138
x=-6
Ellenőrzés
-3-18=-21
-1