Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
346
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Szia, készítem. Az első képet újra töltsd fel mert nem tudom, melyik oldatot elektrolizáljuk.
Módosítva: 6 éve
1

3.

Részecskék az oldatban : Elektronmozgás/ionok vándorolnak az oldatban.

Anód : H2O = 2e- + 2H+ + 1/2O2
Katód : Cu2+ + 2e = Cu
Bruttó : H2O = H2 + 1/2O2

Kiindulási oldat kémhatása : Savas

Elektrolízis után : semleges

pH változása : Savasról-semlegesre (pH=7)

Módosítva: 6 éve
1