Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Cosinus tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
1459
Egy háromszög oldalainak hossza 18cm, 32cm, és 40cm. Mekkora a háromszög legkisebb szöge?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
cosinus
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A cosinus tételt kell felírni a két hosszabb oldal közé zárt szögre:

18²=32²+40²-2·32·40·cosx ebből cosx=0,8984, x=26⁰
0