Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladatok.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
485
Rajzolj koordináta rendszert! Ábrázold a következő pontokat, majd kössed össze őket! A(1;4) B(6;1) C(4;6)

a, Tükrözd a kapott háromszöget az x tengelyre!

Határozd meg az így kapott A’,B’,C’ pontok koordinátáit!

b, Az A’B’C’ háromszöget tükrözd az origóra, azaz középpontosan!

Határozd meg az így kapott A1 B1 C1 pontok koordinátái!

2. Készíts egy újabb koordináta-rendszert és ábrázold az ABC pontokat újra! Toldd el a háromszöget vektorral, melynek kezdőpontja az origó, végpontja pedig a (-3;-2) pont!

3. A kocka éle 3,5 cm hosszúságú. Egy téglatest élei a= 3 cm, b= 4 cm, c=5 cm hosszúak. Mekkora a kocka és a téglatest felszínének és térfogatának aránya?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha egyenként írnád ki, kapnál választ!
0