Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi feladathoz kellene segítség (csatoltam képet)

Főoldal » Általános iskola » Kémia
333
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1.Feladat

1. Oszlop (sorrendben)
CaCl2, NaCl,FeCl3

2. Oszlop (sorrendben)
CaO, Na2O,Fe2O3

2. Feladat

1. Oszlop (mindegyik viszintesen)
CaO,1:1, m=n*M = 1mol*56g/mol = 56g
2.oszlop
MgCl2,1:2,m=n*M = 1mol*40,3g/mol = 40,3 g
3.oszlop
Na2S,2:1, m=n*M = 1mol*78g/mol = 78g
4.oszlop
AlI3,1:3, m=n*M = 1mol*407,7g/mol= 407,7g
5.oszlop
KF,1:1, m= n*M = 1mol*58,1g/mol = 58,1g

Válaszomat jelöld megoldásnak.

0