Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet,egyenlőtlenség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
420
1. Oldd meg az egyenletet!
− 28 −11x = −13x + 12

Írj a szövegek alapján egyenletet és oldd meg!

2.Kati négyszer annyi idős, mint a húga. Hány éves Kati és hány éves a húga, ha együtt 35
évesek?
3.A piros hordóban négyszer annyi víz van, mint a kékben. Ha a pirosból kiöntenénk 156
litert, a kékbe pedig töltenénk 258 litert, akkor mindkét hordóban ugyanannyi víz lenne. Hány
liter víz van az egyes hordókban?

4. Oldd meg az egyenlőtlenséget!
−2x+5 ≤ 3⋅(x+5) − 2⋅(2x−1)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
-28-11x=-13x+12 /+13x
-28+2x= 12 /+28
2x=40 /:2
x=20
ell:
-28-11x 20=-13x20+12
-28-220= -260+12
-248=-248
0