Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
518

Matek házi 9. évf. Valaki?
Mutasd meg, hogy az alábbi egyenlet nem oldható meg az egész számok körében: a^2 - 3b = 23


Oldd meg az egészek körében (összes megoldás): a^2 - b^2=100


1-től 30-ig összeszoroztuk az egész számokat. Hny osztója van az így kapott egész számnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Segítség: Egy négyzetszám 3-al osztva 0-t vagy 1-et adhat maradékul, 2-t nem, ezért nem lesz megoldás az egésznek körében (a 23 2-t ad maradékul).
Módosítva: 6 éve
-1

Csatoltam képet. Máskor a feladatokat egyenként, külön-külön tedd ki az oldalra kérlek. Ebben a videómban megmutatom, az összes osztók számának szabályát.
https://www.youtube.com/watch?v=gfvI5nyTWDU&t=944s
Módosítva: 6 éve
0