Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a másik befogó ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
694
A derékszögű háromszög egyik szöge 32°-os, a szög melletti befogója 20 cm.
a) Mekkora a másik befogó (a)?
alapjelölés szerint:
alfa= 32°, b= 20 cm,
Egy szög tangense a szöggel szemközti befogó és a szög melletti befogó hányadosa:
{\displaystyle {\rm {tg}}\;\alpha ={\frac {\hbox{szöggel szemközti befogó}}{\hbox{szög melletti befogó}}}={\frac {a}{b}}.}
b) Mekkora az átfogó és a háromszög kerülete?
alapjelölés szerint:
c= átfogó, b = 20 cm
. Egy szög koszinusza a szög melletti befogól és az átfogó hányadosa. Esetünkben:
{\displaystyle \cos \alpha ={\frac {\hbox{szög melletti befogó}}{\hbox{átfogó}}}={\frac {b}{c}}.}
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Készítem.
0

Csatoltam képet. Kérlek jelöld megoldásnak a válaszomat. Köszi!
Módosítva: 6 éve
0