Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon köszönöm ha segítetek sajnos nem az az eredmény jön ki amit megadtak

Főoldal » Középiskola » Fizika
552
1.
Egy 600 kg tömegű versenyautó álló helyzetből 400 m hosszú úton gyorsul fel 180km/h sebességre.
Mekkora lett a mozgási energiája?
Mekkora volt a gyorsító energiája?
2.
A 400g tömegű tetőcserép a talajhoz képest 15m magasban van.
a/Mekkora a helyz.energiája a talajhoz képest?
b/Mekkora a helyz.energiája a 8m magasban lévő erkékyhez képest?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
1. Feladat
E (mozgási) = 1/2*m*v² = W
m = 600kg,
v = 180 km/h = 180 000 m/h = 180 000 m / 3 600 sec = 50 m/s
s = 400 méter
E (mozgási) = W = F*s, ebből:

E = W = 1/2*m*v² = (1/2)*600*50*50 = 300*50*50 = 750000 J

F = E / s = W/400 = 750000 / 400 = 1875 N

Módosítva: 6 éve
0

2.)
a.)Eh=m·g·h=0,4·10·15=60J
b.)Eh=0,4·10·7=28J (itt az erkély a viszonyítási pont, és ahhoz képest a cserép 7m magasan van)
0