Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8. osztály

Főoldal » Általános iskola » Kémia
809
A kérések így szólnak:
- Melyik esetben megy végbe redukció? Válaszodat indokold! a.) Zn+Fe²+ b) Fe+Zn²+
- Melyik reakció játszódik le? a.) Mg+HCl b.) Ag+HCl
- Miért nem lehet a permetezéshez használatos réz-szulfát-oldatot vastartályban tárolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, reakció, redukció
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a, Zn + Fe2+ = Zn2+ + Fe
Fe + Zn2+ = Fe2+ + Zn

Azaz mindkettő esetben valamelyik redukálódik. Az elsőben a vas, a másodikban a cink.

b, Mg + 2HCl = MgCl2 + H2

c, mert kiválna belőle a réz

Válaszom jelöld megoldásnak.
Módosítva: 6 éve
0