Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen magasra visz a lejtő?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1004
Egy lejtő hossza 150 méter, hajlásszöge 30° . Milyen magasra visz a lejtő (a)?
az alapjelölés szerint:
c (átfogó) = 150 m, a=? alfa= 30°
Egy szög szinusza a szöggel szemközti befogó és az átfogó hányadosa:
{\displaystyle \sin \alpha ={\frac {\hbox{szöggel szemközti befogó}}{\hbox{átfogó}}}={\frac {a}{c}}.}
Kérlek valaki magyarázza meg minden lépést mert semmit nem értek belőle . Ez új anyag és a következő órán írunk ebből de fogalmam sincs hogy hogy kell megcsinálni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Meg kell érteni, hogy mit értönk egy szög szinuszán:
https://www.youtube.com/watch?v=lWfRzNGPBcY
0

Csatoltam képet. Szeretném ajánlani neked a youtube csatornám erről szóló videóját. Megtisztelsz, ha megnézed. Meglátod segíteni fog. Igaz, hogy fél órás, de minden lépést magyarázok.
https://ehazi.hu/q/40561/matematika-egy-lejto-hossza-150-meter-hajlasszoge-30-milyen-magasra-visz-a-lejto-a-az-alapjeloles-sz
Módosítva: 6 éve
0