Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help!! segitség elakadtam, sürgős! előre is köszi a választ.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1161
1. feladat:
Egy téglatest éleinek aránya 2:3:5. A leghosszabb éle 4,5 dm.
a; Számítsd ki az éleit!
b; Hány liter folyadék fér el benne?
2 feladat:
. Egy henger alakú edény belső átmérője 28cm, az edény magassága 30 cm.
a;Mennyi víz fér el benne?
b; Mekkora a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

π1.feladat
1. él: 2x
2.él: 3x
3.él: 5x
5x=4,5 dm
x=0,9 dm
a,
Így élei 2×0,9=1,8 dm, 3×0,9=2,7 dm, és 4,5 dm.
b,
V=1,8×2,7×4,5=21,87 dm³=21,87 liter
2.feladat
d=28 cm
r=14 cm
m=30 cm
a,
V=r²πm=14²×3,14×30=18463,2 cm³=18463,2 ml
b,
A=2r²π+2rπm=3868,48 cm²







-1