Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
2220
Egy 12 cm magas forgáskúp alapkörének sugara 6 cm.
c) Mekkora szöget zár be a kúp alkotója az alaplappal?
A fenti forgáskúpot két részre vágjuk az alaplap síkjával párhuzamos síkkal. Az alaplap
és a párhuzamos sík távolsága 3 cm.
d) Számítsa ki a keletkező csonkakúp térfogatát!
Ennek a második részébe tudna valaki segíteni gyorsan? Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Készítem Marika! A youtubeon magyarázom a különböző testek térfogatát és felszínét. https://www.youtube.com/watch?v=N3-jtOm74g0&list=PLwXxAxAEOlGhNkPDGrUa--Ry3UpFYL2rE&index=8
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet. Az aránypárt a hasonló derékszögű háromszögekre írtam fel. Köszönöm, ha elfogadod a válazomat.
Módosítva: 6 éve
-1