Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítási feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
773
Egy 100g-os csokiban 40g zsír, 52g szénhidrát, 6g fehérje van, a többi só. Mennyi az energiatartalma?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 kcal = 4,2 J

52 g szénhidrát -> 4,1*52 = 213,2 kcal
40 g zsír -> 9,3*40 = 372 kcal
6 g fehérje -> 4,1*6 = 24,6 kcal
2 g só -> 0 kcal

Összeadva őket :
213,2 + 372 + 24,6 + 0 = 609,8 kcal

Átváltva őket :
609,8*4,2 = 2561,16 J = 2,56 kJ

Válasz : 2,56 kJ a 100 g-os csoki tartalma.


0