Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Munka

Főoldal » Általános iskola » Fizika
822
A Budavári Sikló kocsijának tömege 7400kg, a benne utazó 24 utas együttes tömege 1680kg.Az alsó és a felső állomás közötti szintkülönbség 50m.Mekkora munkát végez a kocsit vontató motor a gravitációs erő ellenében ???
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
az összes tömeg, amit a motornak emelni kell=7400+1680=9080kg
ebből kiszámítjuk, hogy mennyi erőt fejt ki a motor: F=mö·10=90800N
W=F·s=90800·50=4540000N=4540kN
0