Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PLS HELP

Főoldal » Általános iskola » Fizika
826
A kerékpárral leszerelt fogaskereket először a vízben majd a petróleum tesszük a víz sűrűsége 1 gramm per köbcentiméter petróleum sűrűsége 0,8 per köbcentiméter hasonlítsd össze fogaskerék re ható felhajtóerőt e két esetben

Kerlek help
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
A felhajtóerő a vízben:Ffvíz=róvíz*V*10
A felhajtóerő a petróleumban: Ffpetr.=rópetr*V*10
Osszuk el a két egyenletet; a kerék térfogatával, és 10-el tudunk egyszerűsíteni
Ffvíz/Ffpetr.=róvíz/rópetr=1/0,8=10/8=1,25 (a két felhajtó erő aránya)
Tehát a vízben 1,25-szor nagyobb felhajtó erő hat
0

Koszonom a valaaszt!
0