Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Enregia

Főoldal » Általános iskola » Fizika
416
Mekkora a test tömege amely 135 kJ mozgási energiával mozog és 54 km/h a sebessége *
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A mozgási energia a következőképpen számolható:
Ek=1/2*m*v2, ahol m a tömeg, v a sebesség.

Tehát van 3 ismeretlen a képletben, nekünk ebből a kinetikus energia és a sebesség adott.
Ek = 135 kJ = 135000 J
v = 54 km/h

Behelyettesítve:

135000 J=1/2*m*(54 km/h)2

Az egyenletet m-re rendezve és kiszámolva:
m= 135000*2/542 = 92.59 kg.
0