Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
5076
Váltsuk át az 2345 tízes számrendszerben felírt számot kettes számrendszerbe.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Maradékosan elosztod 2-vel addig, amíg 0 nem lesz az eredmény:

2345:2=1172, maradék: 1
1172:2=586, maradék: 0
586:2=293, maradék: 0
293:2=146, maradék: 1
146:2=73, maradék: 0
73:2=36, maradék: 1
36:2=18, maradék: 0
18:2=9, maradék: 0
9:2=4, maradék: 1
4:2=2, maradék: 0
2:2=1, maradék: 0
1:2=0, maradék: 1

A maradékokat visszafelé olvasva kapod a 2-es számrendszerbeli alakot, tehát:

2345₁₀=100100101001₂ .
0