Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Fizika 10. osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
459
Hány voltos izzót használjunk egy 4,5 V elektromotoros erejű, 3 Ω belső ellenállású lapos zseblámpatelephez, ha az izzó áramfelvétele 0,3 A?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A belső ellenálláson eső feszültség: U=3Ω·0,3A=0,9V
Így a kapocsfeszültség, ami az izzóra kerül:4,5-0,9=3,6V
1