Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
2842
Magyarországon 2009-ben a bankban elhelyezett betétek kamatából 20% kamatadót kellett fizetni,amelyet a bank a kamat jóváírásakor automatikusan levont. Hány forint kamatadót vont le a bank,ha a levonás után 12 000 Ft kamatot fizetett?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ha 100% a bruttó kamat, akkor 100%-20% (=80%) a 12000 forint.
12000/4=3000, vagyis 20%=3000 forint a kamatadó összege.
0

Hogy tiszta legyen.
80%->12000 FT
100%=12000×(10/8)
100%=15000
20%=3000
0