Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
405
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.) az emelőn egy beosztás 10cm, ebből adódik, hogy a k₁=40cm,=0,4m (k₂=80cm=0,8m ez számolással, vagy logikával jön határozható meg)
M₁=20N·0,4m=8Nm
M₂=10N·0,8m=8Nm Tehét az F₂ erőnek a forgásponttól 80cm-re kell lenni-e a támadáspontjának, ha azt akarjuk, hogy egyensúly legyen!
2.)Itt egy beosztás 20cm, ebből adódik, hogy k₁=80cm=0,8m (k₂=0,4m)
M₁=20N·0,8m=16Nm
M₂=40N·k₂⇒azM₂-nek is 16Nm-nek kell lenie (egyensúly miatt), tehát k₂=0.4m, mert ekkor lesz a szorzat 16Nm
Megfigyelheted, ha az erő a duplája, akkor a hozzá tartozó erőkar fele a másiknak.(itt az erők aránya 1:2) Más aránynál természetesen más.
0